• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LPCG na Kongresu ALDE saveza liberal Evrope u Amsterdamu

Delegacija Liberalne partije Crne Gore učestvuje na Kongresu ALDE saveza liberala Evrope koji se održava u Amsterdamu. Crnogorske liberale predvodi predsjednik Andrija Popović.

Liberali iz svih država Evrope diskutuju o ključnim problemima sa kojima se kontinent suočava, otpor populizmu, ekonomska kriza ali i novim načinima demokratizacije i jačanja demokratije u državama Evrope. Na Kongresu će govoriti i liberalni premijeri mnogih država Evrope, Holandije Mark Rute, Belgije Čarls Mišel, Slovenije Miro Cerar, Luksemburga Havijer Betel, Estonije Juri Ratas.

Lider LPCG Andrija Popović susrešće se tom prilikom sa liderima tih prijateljskih partija i država. On se susreo i sa predsjednikom Liberalne Internacionale Dr Julijem Minovesom i ALDE saveza Hansom van Balenom. Međunarodni ugled koji uživa LPCG potvrda je ispravnosti programskih načela partije i dokaz važnosti učešća liberala u vladajućoj većini i kreiranju politike Crne Gore, naročiito u procesu dalje demokratizacije i evropskih integracija ali i jačanja ekonomije i slobodnog tržišta.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me