• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP sa evropskim liberalima: Podrška za LP i Crnu Goru

Liberalna partija ugostila je danas u Podgorici delegaciju ALDE saveza evropskih liberala iz Brisela. Predsjednik Andrija Popović sa saradnicima razgovarao je sa rizničarem i članom rukovodstva ALDE g. Gašparom Koprivšekom i političkim savjetnikom Endruom Burgesom. Ovo je ujedno i prva posjeta najviših evropskih zvaničnika iz ALDE nakon izbornog Kongresa LPCG.

Liberalna partija konsolidovala se, ojačala svoju lokalnu strukturu ali i potvrdila svoj puni međunarodni subjektivitet članstvom u ALDE i Liberalnoj internacionali, kazao je Popović. 

Ocijenjeno je da LP uvijek ima snažnu podršku od evropskih i svjetskih liberalnih centara što je bilo od ključnog značaja i za ubrzano članstvo u NATO a biće posebno značajno i za finalizaciju procesa evropskih integracija i za ubrzano člansvo u EU u narednih nekoliko godina. Zato je je učešće Liberalne partije u vladajućoj većini i konstituisanje vlade sa liberalima od velikog značaja i koristi za državu Crnu Goru i građane.

Na sastanku delegacija crnogorskih i evropskih liberala najavljena je realizacija zajedničkih projekata u državi koji će pomoći procese demokratizacije  i evropeizacije Crne Gore i jačanje liberalne ideje.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me