• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Luka Kotor može sama uspješno investirati u lučku infrastrukturu

Sudbina Luke Kotor je u rukama aktuelne lokalne vlasti i menadžmenta luke. Po riječima ministra Osmana Nurkovića Vlada Crne Gore će tražiti optimalni model za privredno upravljanje operativnom obalom u Kotoru, koje po osnovu privremene koncesije vrši Luka Kotor. Kako je neophodno ulaganje u infrastrukturi za sigurnost prijema velikih brodova –kruzera, od sposobnosti dogradnje lučke infrastrukture zavisi koji će model biti primijenjen. Projekat  Luke Kotor za dogradnju lučke infrastrukture ocijenjen je kao najbolji na istočnoj obali Jadrana od strane INDP-a ,koja je spremna da bespovratno ulože stopedeset hiljada eura u realizaciju projekta. Dobit Luke u 2016 – godini bio je milion eura. Ukidanjem rješenja, od strane ministarstva saobraćaja i pomorstva, koje je omogućilo agenciji  „Boka pilot & services „DOO Herceg – Novi da bespravno vrši pilotažu čime je neosnovano zaradila oko milion i četiri stotine hiljada eura na štetu Luke Kotor, stvorili su se uslovi za pokretanje postupka za poništenje navedenog rješenja i    obeštećenje Luke Kotor.

Poništenjem navedenog Rješenja Luka Kotor će biti jedini subjekat koji ispunjava uslove iz tendera koji je raspisala Lučka Uprava za dodjelu petogodišnje koncesije za pilotažu.

Iz navedenog se vidi da Luka Kotor može sopstvenim srestvima uspješno investirati u planiranu dogradnju lučke infrastrukture  za bezbjedni prihvat najsavremenijih kruzera. Pred aktuelnom lokalnom vlašću i menadžmentom Luke Kotor je da li će prevladati opšti nad ličnim interesom. Prihvatanjem da sopstvenim sredstvima dogradi lučku infrastrukturu benifiti od rada i profit će pripasti Luci.

Vido Drašković, predsjednik i odbornik LPCG Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me