• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP izabrala rukovodstvo, nove smjernice političkog djelovanja

Liberalna partija izabrala je sinoć na 5. Konferenciji rukovodstvo i nove organe.  Na čelu partije biće i dalje predsjednik Andrija Popović.  Delegati su usvojili i novi Statut partije, program ali i ključnu Rezoluciju o političkom djelovanju LPCG za period 2017-2021.

Predsjednik Andrija Popović za svoje potpredsjednike imenovao je Zdravka Šoća iz Podgorice, Dubravku Vujičić iz Bara, Ragipa Deljanina iz Gusinja i Jova Rabrenovića iz Podgorice.

Najvažniji programski akt koji je usvijen jeste Rezolucija o političkom djelovanju 2017-2012. “Mi liberali brinemo, ne samo za društvo kao cjelinu, već za svakog pojedinca, građanina u društvu”, navodi se u uvodu Rezolucije. Ona sadrži smernice daljeg djelovanja LPCG koje se temelje na reformi visokog obrazovanja, kvalitetnijem zdravstvenom sistemu, promociji ljudskih i građanskih prava, jačanju nezavisnosti institucija. Posebno važan dio Rezolucije jeste proklamovanje slobodne ekonomije bez protekcionizma i stvaranje uslova za zapošljavanje mladih i studenata ali i promociju modernih tehnologija.

Izabran je i novi Glavni odbor partije koji će činjeti 53 člana iz svih Opštinskih odbora LPCG.  Na Konferenciji je imenovano i Vijeće časti, veoma važan organ koji se stara o kodeksu časti i pravilima dobrog ponašanja članovai funkcionera. U Vijeće časti imenovani su Denis Šainović, Perica Gojković, Hasib Pepeljak, Sanja Tmušić, Marinko Pavićević.

Konferencija je usvojila i Izmjene i dopune Statuta i Programa kojima su se ovi najvažniji akti prilagodili duhu vremena i modernizovali za efikasniji i efektniji dalji rad LPCG.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me