• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: SPC podrijeva i sudsku vlast i ponižava državu

Skandalozno miješanje Srpske pravoslavne crkve u sudski proces u slučaju pokušaja dravnog udara i terorizma na dan parlamentarnih izbora, predstavlja novi sunovrat državnih institucija i opasnu klerikalizaciju države. Liberalna partija oštro osuđuje grubo kršenje nezavisnosti sudskog postupka i izrugivanje ovom važnom procesu.

Srpska crkva do sada je bila prepoznata kao uzurpator javne političke scene i neko ko permanentno pokušava da utiče na državne organe i nameće svoju politiku zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, ali po prvi put u novijoj istoriji se dešava da neko otvoreno udara na nezavisnost sudske vlasti i otvoreno utiče na osjetljive sudske procese koji su u toku.

Predavati u ruke svještenicima i crkvama, ma kojoj, pravdu i obezbijeđivanje optuženih za najteže dijelo terorizma protiv državnog poretka u najamanju ruku je nedogovorno a u suštini teško djelo protiv građanske države, slobodnog društva i protiv Ustava Crne Gore. Zato ćemo sa pažnjom posmatrati dalji postupak u iskrenom uvjerenju da će sud sačuvati čast svojeg imena, integritet i nezavisnost državne institucije koju simboliše.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me