• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Koruptivne radnje koštale Luku Kotor i građane milione eura

Luka Kotor AD pri postojećoj vlasničkoj strukturi i organizaciji upravljanja uspješno obavlja djelatnosti za čije vršenje je osnovana. Nosilac je planirane dogradnje lučke infrastrukture za bezbjedni prihvat najsavremenijih kruzera. Luka Kotor treba da bude pokretač  privrednog  i ukupnog razvoja Opštine , sufinansiranjem izgradnje najznačajnijih infrastrukturnih objekata i sanacije objekata kulturnog blaga Grada.

Me[utim, podrška od Lučke uprave ne samo da je izostala već je njeno djelovanje sa Direktoratom Ministarstva za Saobraćaj i pomorstvo nanijelo štetu Luci AD Kotor. Njihova aktivnos je primjer kako opšte dobro prelazi privatno.

I pored upozorenja dodjeljuje se pravo na pilotažu (uvod brodova u zaliv) privatnoj agenciji čime se Luci Kotor AD uskraćuje pravo na ostvarenje prihoda.

To traje od maja 2015. do septembra 2017.godine, kada je Luci vraćeno pravo na pilotažu. Za ovaj vremenski period odlukom Lučke uprave i Direktorata, odnosno komisije koju su oni formirali za dodjelu pilotaže, Luka Kotor oštećena je za više od milion eura a privatnoj agenciji omogućeno da bespravno zaradi više od milion eura.

Aktuelna opštinska vlast u Kotoru je u predizbornoj kampanji obećala građanima da će štititi opšti interes i boriti se protiv svih štetnih pojava i da će preduzimat sve radnje za otkrivanje i kažnjavanje počinioca krivičnih djela.

Pitanje je: da li će  opštinska vlast  pokrenuti postupak za obeštećenje luke i za utvrđivanje odgovornosti, s obzirom da je Opština Kotor većinski vlasnik luke?

Sredstva koja je ovom koruptivnom radnjom luka izgubila bila bi dovoljna da luka realizuje projekat poboljšanja sigurnosti boravka kruzera u zalivu i smanjenju štetnih uticaja na životnu sredinu bez kreditnog zaduženja.

Predsjednik Odbora LPCG Kotor i odbornik,

VIDO DRAŠKOVIĆ


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me