• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić i dalje na čelu Mladih Liberala sa novim programom

Na čelu Mladih Liberala Crne Gore i dalje će biti Ammar Borančić. On je na IV Izbornoj Konferenciji Mladih LP u Podgorici ponovo izglasan za lidera ove organizacije. Konferencija je usvojla i nove programske dokumente i usmjerenja.

Ubijeđen sam da ćemo ono što danas trasiramo kao put, izvesti do kraja i na pravi način, kao i do sada. Mi smo mlade liberale stvarali na vjetrometini, našu kuću napravili smo na ledini i okupili smo ono što nije bilo okupljeno, slobodnoumne mlade ljude i studente i ponosan sam što smo to uspjeli. Mi smo vratili Mlade liberale i u članstvo mladih Liberalne internacionale i evropske liberalne mreže i potvrdili svoju vrijednost ličnim trudom i zalaganjem i ničim više.

Video: Dio obraćanja Borančića

Borančić je kazao da oni nude novu perspektivu liberalizma i novu liberalnu misao i ideju slobode za mlade ljude i studente u Crnoj Gori. Verujem u slobodno društvo i pojedinca koji je hrabar da se bori za slobodu, jer suština života nije pripadati većinama po svaku cijenu, to je konformizam i predaja, suština je u slobodi da tragamo za ličnom srećom i za znanjem, naveo je predsjednik Mladih liberala.

Program koji smo danas ponudili temelji se na osnovnim potrebama mladih ljudi, na stvaranju novih poslova za mlade, na jačanju modernog i informatičkog društva i društva kvalitetnog obrazovanja i edukovanih pojedinaca. Posebnu važnost u našem djelovanju imaće kreiranja ambijenta za veću zapošljenost mladih kroz Rezoluciju o zapošljavanju koju danas usvajamo, kazao je on.

Video: Kadrovi sa Konferencije

Konferenciji Mladih prisustvovali su predsjednici podmladaka političkih partija iz Crne Gore, gosti iz evropske mreže liberala iz Brisela ali i iz javnog života Crne Gore, kao i lider LP Andrija Popović sa saradnicima.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me