• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Amfilohijeve izjave mržnje za prezir su svakog dobronamjernog čovjeka

Mržnja i netrpeljivost koju u svojim nedogovornim i nezrelim izjavama siju vjerski velikodostojnici i svještenici zaslužuje prezir svakog dobronamjernog čovjeka u Crnoj Gori i nije ništa drugo do posljednji ostatak antiljudskih i anticivilizacijskih ideologija koje su odavno završile na smetlištu istorije.

Izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohija Radovića, samo su još jedan prilog ovoj tezi. "Oni misle da su Crnogorci ako se rađaju u Crnoj Gori, pa i volovi se rađaju u Crnoj Gori pa nijesu Crnogorci" kazao je Radović. Nakon nazivanja Crnogoraca "komunističkim nakotom, kopiladima, prokletima, pasjom vjerom, satanom" i drugim etiketama mržnje, čini se da opšta ćutnja sokoli mitropolita da nastavi tim putem.

Liberalna partija snažno se zalaže za sekularno društvo i laičku državu u kojoj će vjerske organizacije imati svoje mjesto ali daleko od onoga što jesu građanske institucije, društvo i država. Svaki drugačiji pristup, pokazalo se u decenijama za nama, ostavljao je krvave tragove na ovim prostorima koje će ispravljati pokoljenja.

Izvještaj Savjeta Evrope o Crnoj Gori potvrdio nam je činjenicu da građanski sklad i toleranciju narušavaju nacionalističke i netrpeljive izjave svještenika i političara koji radi sitnih poena i kalkulacija dozvoljavaju sebi da unose razdor i nesigurnost među ljude. Takođe, Savjet Evrope jasno preporučuje državi Crnoj Gori da preuzme mjere ka rješavanju ovog problema koji šteti građanskom društvu i liberali će biti najglasniji zstupnici takve politike. Braniti ustavno određene o građanskoj državi i dostojanstvo svakog čovjeka, naša je dužnost.

PR služba Liberalne partije

 

Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me