• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Smanjenje plata vatrogascima neukusno i nezahvalno

Liberalna partija osuđuje odluku lokalnih vlasti u Kotoru koje su kotorskim vatrogascima umanjii i onako niske zarade za posao koji obavljaju u opštem interesu. Neukusno je i posebno nezahvalno u trenucima velikih borbi protiv vatrenih stihija i požara srezati plate ljudima koji su odbranili ljudske živote, ljudske domove i ogromna prirodna prostranstva. Grad je spavao mirno dok su oni danima vodili bitku sa vatrom, dimom i vjetrom.

Postavlja se pitanje da li je stezanje budžeta bilo neophodno prelomiti baš preko leđa heroja ovoga ljeta? Uprkos pozivanju na Zakon o zaradama lokalnih službenika i namještenika, opravdanja za ovu odluku teško da može biti. Kako to da do takvog smanjenja nije došlo i u drugim Opštinama? Štaviše, kolege vatrogasci u drugim gradovima dobili su povećanje plate koje su mnogostruko i debelo zaradili.

Ne želimo da vjerujemo da je presudila nebriga i bahat odnos loklanih vlasti Kotora ali ne bi bilo dobro da vjerujemo ni to da se opet pokazuje i dokazuje nesposobnost upravljanja budžetom i raspodjele sredstava i novca Kotora na najbolji način u cilju poboljšanja uslova života svim građanima Kotora.

Kako god bilo, žrtve politikanstva i nehata, na kraju su, nažalost, uvijek građani.

Vido Drašković

Predsjednik Odbora LP Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me