• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Konferencija lidera mladih liberala Evrope: Mladi preuzimaju štafetu liberalizma

Konferencija predsjednika mladih liberala Evrope svečano je otvorena u Podgorici koja je po prvi put domaćin ovakvog skupa koji okuplja liberalne političke lidere iz svih država Evrope. Konferenciju „Leading for liberalism“ otvorila je Sisel Kvist predsjednica LYMEC mreže madih liberala Evrope, a učesnike je pozdravio lider Liberalne partije Andrija Popović.

VIDEO: Svečano otvaranje Konferencije, kadrovi

Popović je izrazio zadovoljstvo što mladi ljudi preuzimaju štafetu liberalizma u svojim državama i da vjeruje da će i u našem regionu liberalna ideja, kao neupitno superiorna ideja, imati sve više uspjeha. On je naveo i da je Liberalna partija jedina partija centra u Crnoj Gori, dok su sve druge partije ili ljevičarske ili desničarske i nacionalne partije.

„Mi iskreno vjerujemo u ideju ujedinjenje, federalne i slobodnije Evrope koja će na ovaj način okupljati sve države, nacije i sve ljude dobro volje,  zato sa posebnom simpatijom gledamo na ovaj skup danas ovdje. Iako mala država, Crna Gora i njeni liberali uvijek će biti dio takvog procesa i snažna podrška daljoj bobri protiv populizma, nacionalizam i unižavanja dostojanstva slobodnih ljudi.“, naveo je lider LP u pozdravnom govoru.

VIDEO: Andrija Popović, pozdravni govor mladim liderima

Konferencija koja je okupila 30 učesnika iz svih država Evrope a čiji domaćin su Mladi Liberali Crne Gore, diskutovala je o daljoj evropskoj perspektivi regiona i osnaživanju saradnje država EU i Zapadnog Balkana. Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore Ammar Borančić ocijenio je da bi ubrzan prijem Zapadnog Balkana i Crne Gore u EU ojačao Evropu a regionu bio zamah za snažnije reforme i konsolidaciju demokratije. Na taj način, EU bi potvrdila da je savez država koje su posvećene jedna drugoj i stoje zajedno pred svijetom, kazao je on.

Održavanje ove Konferencije po prvi put u Crnoj Gori, je još jednom je snažno potvrdilo važnost crnogorskih liberala za evropski put Crne Gore i značaj i ugled koji liberali iz Crne Gore uživaju u državama EU.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me