• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali traže vanredne lokalne izbore u Kotoru: Vlast nema legitimitet, blokiran razvoj Opštine

Liberalna partija zahtijeva hitno skraćenje mandata odbornicima Skupštine Opštine Kotor i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, zbog nelegitimnog i nelegalnog izbora Vladimira Jokića za predsjednika Opštine. Samim tim, nelegalna je i nelegitimna i manjinska parlamentarna vlast u Kotoru (Demokrate,DF,SDP,SNP,URA). Iako je tužilaštvo pokrenulo proceduru u slučaju aktuelnog predsjednika Opštine, nema sumnje da je Vladimir Jokić prekršio zakon ali i Statut Opstine Kotor u vrijeme kada je kao odbornik Demokrata izabran na ovu funkciju a nije mogao biti kandidovan ni biran na odbornicku funkciju, kao tadašnji strani državljanin. Takodje,LP osim ostavke Jokića, kao moralnog čina zbog svjesne obmane kotorskih birača, traži pokretanje odgovornosti Opstinske i Državne izborne komisije,ali i MUP-a,jer su svi dali doprinos političkom skandalu u izbornom kotorskom procesu 2016.g.

Kotor se sada nalazi u političkoj nestabilnosti i pravom ćorsokaku, zbog ovakvih okolnosti teško je očekivati održavanje sjednice Skupštine Opštine, koja je bila zakazana za jul, a nije održana. Svi razvojni projekti Opstine Kotor blokirani su  i zbog toga je održavanje vanrednih lokalnih izbora prioritet,u najboljem interesu građana.

Liberali su od početka upozoravali da će najveće žrtve ovih politikanskih,manipulantskih i kalkulantskih igara koje Kotor vode u nestabilnost i neizvjesnost, biti samo građani.Kako i ne bi kad je konstituisanje Skupštine Opštine, ovog Saziva, počelo kršenjem zakona,koje se ogleda u verifikacijimandata pojedinim odbornicima, stranim državljanima a samim tim nastavljeno nezakonitim izborom kako predsjednice Skupštine tako i izborom predsjednika Opštine, koji su izabrani glasovima odbornika čiji su mandati verifikovani suprotno odredbama zakona.

Zbog navedenog, Liberalna partija će u SO Kotor pokrenuti proceduru skraćenja mandata odbornicima, a osim od aktuelne opozicije, očekujemo i od pojedinih konstituenata vlasti, posebno  onih koji sebe nazivaju procrnogorskim i proevropskim i koji se navodno zalažu za vladavinu prava,da ovakvu inicijativu podrže i na taj način deblokiraju razvoj Kotora, bisera Mediterana i olakšaju život građanima.

Predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor

Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me