• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP poziva Vladu: Nagraditi vatrogasce za hrabrost, bez njih bi bila tragedija

Liberalna partija javno apeluje na Vladu koja će održati vanrednu sjednicu zbog učestalih požara, da posebno afirmiše rad vatrogasnih službenika, da nagradi svakog vatrogasca na prigodan način i čak razmotri odlikovanje crnogorskih vatrogasaca i vatrogasne službe.

Užasna vatrena stihija koja već danima ugrožava ljudske živote, sigurnost domova građana, miran san ali i ogromna prirodna prostranstva, bez pregalačkog poduhvata vatrogasaca koji rade i preko 48 sati bez prestanka na teritoriji gotovo čitave države, dobila bi tragične razmjere. Oni su najzaslužniji za sigurnost i bezbijednost života građana i javno i privatno dobro a iskazana gotovost, kuraž i hrabrost u vršenju dužnosti ali i više od onoga što je dužnost, oni su zaslužili svako poštovanje, podsticaj i nagradu.

Ova situacija jeste i opomena i indikator na koji način funkionišu ili ne funkcionišu institucije sistema i nadležne službe. Manjak koordinacije, nespremnost i izostanak preventive, pored otežavajućih okolnosti, jesu realni problemi. Veća ulaganja u oblast zaštite i spasavanja građana i životne sredine, bolja komunikacija nadležnih službi i vrhunska opremljenost svakog pojedinca-vatrogasca i spasioca, moraju biti prioritet u narednom periodu. Nemjerljiva je šteta koja se mogla spriječiti preventivnim radnjama i jasnom dugoročnom strategijom zaštite.

Generalni sekretar LPCG

Esad Šainović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me