• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Nova vlast se služi poluistinama a ne činjenicama

Nakon 9 mjeseci od održavanja lokalnih izbora u Kotoru, poruke koje stižu iz lokalne uprave  koju čine Demokrate, DF, SDP i URA, ne bi trebalo da su poluistina, već da građanima daju pravu sliku stanja. Tačno je da je sa 15. junom realizacija budžeta bila 45% i da je više nego na isti dan prošle godine,ali je istina da je iz godine u godinu budžet  veći a samim tim i polugodišnja realizacija. Podsjećam gospodu iz lokalne uprave da projekciju budžetskih prihoda za 2017.g  preuzela iz  Prijedloga bužeta,koji je pripremila predhodna vlast,pa je bilo i očekivat ovakvu realizaciju.Opština Kotor je i do sada blagovremeno i efikasno finansirla javne potrebe.

Nije jasno kako se  može govoriti o rasipničkoj i neodgovornoj vlasti ako se zna da su sve obaveze blagovremeno izvršavane, a uz to u opštinskom budžetu ste zatekli skoro 4 miliona eura. Građane interesuje kako se troše ta njihova sredstva, novac građana? Objavite javno što ste to uradili na poboljšanju uslova života građana Kotora?

Da nema „nedodirljivih“ jeste tačno, ali zato ima diskriminisanih. Sportskim klubovima koji su podnijeli urednu dokumentaciju opštinska komisija za sport opredijelila je po  75% sredstava dobijenih predhodne godine. Izuzetak je VA CATTARO kojoj je opredijeljeno svega 30% sredstava iz prijedhodne godine. Kako to razumjeti nego kao diskriminaciju i nejednak tretman?

Možda nova opštinska vlast tako „nagrađuje“ ovaj klub što je jedini iz Crne Gore uz VK PRIMORAC  i ŽRK BUDUĆNOST, osvajač  evropskog  trofeja ,čime je afirmisao kako Kotor tako i Crnu Goru? Možda za novu opštinsku vlast ne znači ništa što u ovom klubu više od 100 registrovanih dječaka uči vaterpolo od najeminentnih vaterpolo stručnjaka, proslavljenih reprezentativaca kako Jugoslavije tako i Crne Gore, nosilaca zlatnih olimpijskih i evropskih medalja. Da li je ovaj odnos prema VA Akademiji CATARO  „nagrada“ ili diskriminacija?

Drašković Vido,

Predsjednik i odbornik OOLPCG Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me