• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP proslavila 13. jul na Cetinju, označili početak kampanje

Liberalna partija obilježila je danas na Cetinju Dan državnosti i antifašističkog ustanka 13. jul. Delegacija LP predvođenja predsjednikom Andrijom Popovićem položila je vijenac na Belvederu i odala počast žrtvama belvederskih demonstracija 1936. godine. 

Popović je podsjetio na veliku žrtvu i krvavi obračun crnogorskih patriota i studenata sa tadašnjim režimom 1936. godine. Predvođeni krstaš barjakom, idejom o slobodnoj Crnoj Gori i ravnopravnom narodu u velikoj evropskoj porodici, hrabro su položili svoje živote u temelje nove države i novog modernog društva koje je oslobodilo svoju zemlju i narod od okupatora 13. jula 1941.. Taj isti slobodarski duh trijumfovao je i u najsvijetlijoj majskoj zori 2006. godine kada smo povratili i utemeljili Crnu Goru.

Liberali su na Cetinju ozvaničili i početak kampanje za lokalne izbore koji se održavaju na jesen u ovom gradu. Oni su obišli kancelarije LPCG u centru grada i susreli se sa članstvom i simpatizerima LPCG na Cetinju. Najavljeno je da će liberali na Cetinju nastaviti da se bore za pravo, čast i slobodu Crne Gore i da će liberalna ideja na tim temeljima stalno jačati na Cetinju. Prilikom posjete rodne Njegoševe kuće na Njegušima odali su počast dinastiji Petrovića.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me