• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Hapšenje Vukovića skandalozno, Moskva se ponaša kao 1948.

Liberalna partija snažno osuđuje skandalozno hapšenje i deportovanje narodnog poslanika Skupštine Crne Gore Miodraga Miška Vukovića od strane zvaničnih vlasti Rusije. Izgleda da se zvanična politika Moskve nije puno promijenila od 1948. godine kada su autokratskim metodama pokušavali da prave čistke u tadašnjoj našoj državi.

Očito da Rusija više i ne skriva svoje miješanje u unutrašnju politiku Crne Gore. Različit tretman i odnos prema crnogorskim narodnim poslanicima koji su se našli u Rusiji ovih dana, jasno šalje poruku da se simpatišu određeni politički projekti i izaziva politička nestabilnost u Crnoj Gori. Pitanje je da li zvanična Moskva smatra svih 46 poslanika koji podržavaju evroatlanski put Crne Gore i predstavljaju ogroman broj građana, nepoželjnima na svojoj teritoriji?

Ministarstvo vanjskih poslova, pored protestne note,mora hitno pozvati ambasadora Ruske federacije u Podgorici koji mora razriješiti i obrazložiti i zvaničnim organima i javnosti Crne Gore ovakvo postupanje Rusije, kao i kršenje osnovnih diplomatskih procedura ali i ljudskih prava građana.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me