• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberalna ideja nikad potrebnija Crnoj Gori

Svjedoci smo teških ekonomskih, političkih i društvenih prilika u Crnoj Gori izazvanih sljepilom populizma i nedostatka vizije napretka, a vođeni od strane lidera čiji pogledi ne sežu u budućnost, nego uvijek u prošlost. U takvom ludilu i bezčašću gdje je građanin potčinjen državi, a ne obrnuto, zdrava liberalna ideja je i više nego neophodna da bi postavila crnogorsko društvo na kolosjek napretka koji joj i dolikuje uslijed vrijednosti i tradicije koju posjeduje.

Povećan ekstremizam, te sve glasnije huškanje naroda u svrhu odbrane ličnih interesa pojedinaca treba da bude alarm za buđenje svakom građaninu Crne Gore koji poštenim radom privređuje i bori se da stvori budućnost svojoj djeci onda kada ona i nije najsvjetlija i ne nadzire se. Razne političke opcije koristeći nedaće građana manipulativno se igraju ne bi li tako prikrili lične interese, a oni nikada nisu usmjereni u razvoj našeg društva, već uvijek i isključivo u bogaćenje pojedinaca i bliskih ljudi istih.

To je politika prošlosti, crnih vremena koja su već za nama i zato glasno podržavamo odluke političkih lidera koji se povlače u vjeri da će mladi Crne Gore ispraviti njihove greške i stvoriti podlogu za kvalitetan prosperitet i za kvalitetniju budućnost. Liberalna ideja, takođe, vapi za mladom snagom kojih ima i koji su već prepoznati u društvu kao nosioci promjena, prosperiteta i slobode. Liberalna ideja, jeste građanska ideja koja nosi poštovanje prema državi Crnoj Gori i svim njenim tradicijama, ali i prema različitostima zbog kojih je Crna Gora bogata duhom i kulturom koja je jedinstvena za ovaj region.

U takvom duhu je i budućnost liberalne ideje, ideje koja će baštiniti najveće poštovanje prema slobodama pojedinca i koja će uvijek težiti da državu stavi u službu građana, a ne obrnuto kako to već biva u današnjem sistemu. Ideja koja treba da nam donese sjaj koji nam i pripada, a koji su nam oduzeli onikoji nas decenijama vraćaju unazad i vraćaju na podjele dok cijeli svijet ide naprijed.

Upravo iz tih pobuda vjerujem da liberalna mladost Crne Gore ima viziju, energiju i snagu da se obračuna sa populistima i ekstremistima, te da će upravo ta energija i mladost biti pokretač promjena i novih ideja, kao što je to bila i tokom devedesetih, u tom sveopštem ludilu. Hrabra, dostojanstvena, uvijek u službi mira, napretka i slobode. Takvu ideju zaslužuju mladi, oni koji su naša budućnost i naša pokretačka snaga. 

Blažo Rađenović,

Liberalna partija OO Budva


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me