• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Veliki trijumf LP: Popović potpredsjednik Liberalne Internacionale

Andrija Popović predsjednik crnogorskih liberala, izabran je za potpredsjednika Liberalne Internacionale,  najmoćnije političke organizacije liberala u svijetu. Popović je prvi politički lider iz države koji je na ovoj funkciji, nakon Slavka Perovića, lidera LSCG koji je izabran za istu funkciju 1996. godine na kongresu Liberalne Internacionale.

Ovaj izbor velika je čast i od velikog značaja za Crnu Goru. Internacionala okuplja lidere i šefove vlada nekih od najmoćnijih država Evrope i svijeta, za tim stolom za kojim se donose odluke i Crna Gora ima glas preko crnogorskih liberala i Popovića.

Novo rukovodstvo Internacionale u kojem je od danas i lider LP Popović, snažno će nastaviti promociju liberalne politike za novo doba. Oni su na Kongresu usvojili novi politički program liberala za 21. vijek. koji prepoznaje interese svake države članice i njenih građana. Novi program liberala utemeljen je na nekoliko ključnih principa, stalni napredak čovječanstva, siguran i bezbijedan svijet i život svih ljudi, jednake mogućnosti za napredovanje i sreću svima, a posebno se odnosi na oblasti ljudskih prava, obrazovanja, zdravstva i preduzetništva

Na jubilarnom 70. Kongresu koji se održava u Andori, Liberalna partija Crne Gore juče je primljena u punopravno članstvo ovog saveza u kojem je bila posmatrač. Kongres je okupio preko 200 delegacija sa svih kontinenata i iz svih liberalnih partija  i pokreta svijeta.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me