• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali pozvali URA i PZP na Cetinje: Zajedno smo započeli evroatlanski projekat

Predsjedništvo Liberalne partije ovlastilo je poslanika LP Andriju Popovića da na sjutrašnjoj sjednici Skupštine sa posebnim ponosom podrži usvajanje Prijedloga Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlanskog ugovora kojim će Crna Gora ratifikovati pristup u NATO. Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništvo je podržalo ovakav stav shodno višedecenijskim programskim zalaganjima liberala za modernu, sigurnu i slobodnu Crnu Goru.

Predsjedništvo Liberalne partije, pozvalo je zato i kolege, poslanike Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene, čije je to programsko opredjeljenje, da pristupe istorijskoj sjednici na Cetinju. Podsjećamo poslanike ovih partija da smo svi zajedno kroz referendum 2006. i donošenje Ustava i ustavne deklaracije od 03.06.2006. godine pokazali čvrsto opredjeljenje za put Crne Gore u NATO. Vjerujemo da su svjesni da je NATO članstvo dugoročni garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, bezbijednosti građana i preduslov za stabilan ekonomski napredak u susret članstvu u EU. Posebno je važno što se rješavajući zajedno ova pitanja, možemo konačno posvetiti životnim temama.

Na ovoj istorijskoj sjednici jasno se demonstrira odnos prema sopstvenoj državi i njenom mjestu u slobodnom svijetu na zapadu, a to prevazilazi partijske podjele i dnevnu politiku.

Predsjedništvo je analiziralo i Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju vladajuće koalicije čiji je LP konstituent i ukazalo na nedorečenosti i sporove u realizaciji ovog sporazuma.

Predsjedništvo je analiziralo i lokalne izbore i pozdravilo očuvani parlamentarni status LP u Nikšiću uz čestitke novoj odbornici Mariji Mitrović.

Predsjedništvo je uputilo i izvinjenje članovima i simpatizerima liberala u Herceg Novom jer LP neće učestvovati na vanrednim lokalnim izborima zakazanim za 7.5.2017. zbog tehničkih nesuglasica koje su postojale.

Liberalna partija otpočela je pripreme i za lokalne izbore koji će se održati na jesen 2017. Za Prijestonicu Cetinje imenovan je koordinator potpredsjednik Zdravko Šoć dok će za izbore u Petnjici koordinator biti generalni sekretar Esad Šainović.

 

PR služba Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me