• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Crna Gora usvaja NATO ugovor u drugoj polovini aprila

Crna Gora će Sjevernoatlanski pakt u pristupanju NATO alijansi ratifikovati u Skupštini u drugoj polovini aprila i na taj način potvrditi da je spremna da bude punopravna članica Saveza. Ovo je jedna od najvažnijih sjednica u istoriji crnogorskog parlamentarizma kroz cijeli vijek, od njegovih početaka 1905. godine.

Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u članice saveza ratifikovale su ili je usvajanje te odluke u finalnoj fazi. Najznačajnije svjetske demokratije, moderne države i uzori slobodnog svijeta, jasno su potvrdile svoju podršku saveznici Crnoj Gori kako u Evropi tako i na Američkom kontinentu.

Narodni poslanici u narednim danima neće odlučivati samo o jednoj stvari i pukom članstvu naše države u jednom savezu. Ovo je odluka o utemeljenju i očuvanju svega što su generacije stvarale i za šta su se borile i to ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi i demokratskom svijetu.

Ovim činom Crna Gora se u punom kapacitetu vraća za sto za kojim se donose najvažnije odluke i postaje ravnopravan partner državama čiji građani žive slobodno, sigurnim i bogatim životom i to je put koji želimo našoj državi. Konačno, zaokružićemo ono što smo odabrali 2006. godine na referendumu o nezavisnosti. Na taj način prevazići ćemo sve nametnute podjele i povesti Crnu Goru naprijed ka snažnijim socijalnim, ekonomskim i građanskim slobodama.

Zdravko ŠOĆ

Potpredsjednik Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me