• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić u Rimu: Novi razvojni put Evrope, šansa za Crnu Goru

Portparol Liberalne partije Borančić Ammar, učestvovao je na Evropskom maršu u Rimu, povodom 60 godina od uspostavljanja Evropske unije i potpisivanja Rimskog ugovora. Ovaj skup okupio je hiljade ljudi, iz svih država i političkih pokreta, oko evropske ideje. Tim povodom u Rimu je predstavljen novi pravac i razvojni put EU i Evrope kroz evropsku Bijelu knjigu Evropske komisije koja će trasirati put ka snažnijoj, stabilnijoj i prosperitetnijoj Evropi i jačanju evropskog duha slobode i demokratije.

Rimska deklaracija biće od posebnog značaja i za Crnu Goru čije se članstvo u EU očekuje 2020. godine. Ovaj dokument označiće dublje integracije EU i jasniju zajedničku politiku. Deklaracijom je EU iskazala spremnost da države napreduju brže uz sanžniji razvoj i podsticanje podsticanje ekonomskog rasta, zapošljavanja i jačanje socijalnih mjera za najšire društvene slojeve.

Poruka sa marša u Rimu jeste da svi koji veruju u jaku, ujedinjenu i demokratsku Evropu, moraju zajedno da ustanu protiv nacionalizma i populizma. Evropa koja je ujedinjena i solidarna u svojoj misiji mira, slobode, sigurnosti i prosperiteta jedino može štiti i osnaživati evropske vrijednosti slobode i demokratije u svijetu ali i garantovati slobodu, bezbijednost i napredak svojim građanima.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me