• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović sa Agramuntom: Crna Gora 18 mjeseci u vanrednom stanju

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović susreo se, kao predstavnik Kluba poslanika SD-LP sa predsjednikom Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, Pedrom Agramuntom. Oni su razgovarali o aktuelnoj političkoj i socijalnoj situaciji u državi.

Crna Gora je već 18 mjeseci u vanrednom stanju a svakodnevni miran život građana narušen je. Od započetih protesta DF u septembru 2015. takvo stanje je permanentno, naveo je Popović.

Poslanik liberala kazao je da je na sceni političko nasilje prema građanima i građankama na koje očigledno niko nema odgovor i za koje niko nema rješenje. Postavlja se pitanje da li se opozicija i vlast svojim politikanstvom udopunjavaju i podržavaju jedna drugu u svojem populizmu. Čudna je podrška dijela vlasti takvom haosu na ulicama kroz dopuštanje zatvaranja žile kucavice Podgorice, bulevara Svetoga Petra Cetinjskog, gotovo konstantno od septembra 2015., a suprotno važećim zakonskim propisima.

U  međuvremenu nezaposlenost je dostigla nivo od 22,5% a ekonomska i socijalna situacija pogoršala se. Nažalost, razumne i realne politike, kakve zastupaju i liberali, ne dobijaju mjesto među populističkim i haotičnim dešavanjima, a građani su ponovo žrtve.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me