• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP čestitala liberalima Holandije i Ruteu: Svjetionik slobode i razuma

Predsjednik Liberane partije Andrija Popović uputio je čestitke premijeru Holandije i lideru holandskih liberala Marku Ruteu. On je uputio čestitke povodom još jedne pobjede liberala nad populističkim i desničarskim opcijama u Holandiji.

"Želim da Vam uputim iskrene čestitke za postignuti rezultat na parlamentarnim izborima u Holandiji. Radujem se što je ideja liberalizma i napretka još jednom potvrdila svoju vrijednost i slobodarski duh na kojem počiva Evropa." navodi se u čestitki.

"Uvjeren sam da će vaš veliki uspjeh uz široku podršku građana Holandije biti temelj novog duha moderne i snažnije Evrope koja će biti svjetionik slobode i razuma cijelom svijetu." poručio je lider crnogorskih liberala.

Popović je u ime LPCG čestitke uputio i drugoj liberalnoj partiji u Holandiji, Demokrate 66, koja je ostvarila sjajan izborni rezultat i potvrdila dominaciju dvije najjače liberalne stranke u Holandiji.

Holandska liberalna partija VVD čiji je Rute premijer kao i D66, članice su ALDE saveza liberala Evrope kojem pripada i Liberalna partija Crne Gore kao sestrinska i prijateljska liberalna partija.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me