• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Nezadovoljni realizacijom sporazuma

Predsjedništvo LP u proširenom sastavu sa Savjetom partije, zasijedalo je večeras u Podgorici i analiziralo aktuelnu političku situaciju i poziciju Liberalne partije.  Oni su analizirali realizaciju predizbornog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista kao i sporazum o zajedničkom političkom djelovanju partija vladajuće koalicije.

Liberalna partija izrazila je nezadovoljstvo dosadašnjom realizacijom programskih opredjeljenja liberala u okviru parlamentarne većine i pozvalo partnere na poštovanje političke platforme o principima zajedničkog djelovanja.

Poseban fokus bio je na finalizaciji procesa NATO integracija i punopravnog članstva Crne Gore, kao neophodne pretpostavkle za održivu bezbijednost i garanciju za dugoročan ekonomski i društveni razvoj sa nespornim i nepovredivim državno-pravnim statusom Crne Gore.

Predsjedništvo LP prihvatilo je ranije prijedlog Opštinskog odbora LP Nikšić o nastupu na lokalnim izborima 12. marta ove godine. LP Nikšić nastupaće sa dosadašnjim partnerima u lokalnoj vlasti, Demokratskom partijom socijalista, na zajedničkoj izbornoj listi. Na čelu liberalne liste i buduća odbornica LP u Skupštini Opštine biće Marija Mitrović, prepoznata mlada aktivistiknja i promoter crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa.

Analizirana je i pozicija Liberalne partije u suret lokalnim izborima u Herceg Novom u maju 2017. godine. Predsjedništvo je imenovalo potpredsjednicu dr Dubravku Vujičić za korodinatorku liberala za izbore u Herceg Novom.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me