• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Lider liberala nije ništa stekao u politici

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović ništa od imovine koju je naveo u imovinskom kartonu nije stekao tokom bavljenja politikom. Popović je svu imovinu koju posjeduje stekao tokom sportske karijere, prije 14 i više godina, kada nije bio aktivan političar,kao vrhunski sportista Crne Gore,ranije zaslužni sportista Jugoslavije.

Popović je 15 godina života proveo u sportskoj pečalbi, van Kotora i Crne Gore i časno i profesionalno stekao sve što i danas posjeduje. Sve ovo lako je provjeriti, uz malo dobre volje i namjere, jer svi imovinski kartoni su javno dostupni od 2005. godine, nešto kasnije nego se Popović aktivirao, tada u lokalnoj politici Opštine Kotor.

Za razliku od mnogih drugih političara, Popović je u politiku ušao sa imovinom koju je već zaradio kao sportski profesionalac. Tokom 14 godina bavljenja politikom, nije stekao nijednu novu nekretninu i ostvario imovinsku korist, izuzev stana od 52 kvadratna metra, pašnjaka i livade u Crmnici-Opština Bar, koji su porodično nasljedstvo njegova supruge.

Važno je napomenuti da je Andrija Popović i nosilac zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, svjetskom prvenstvu ali i osvajač niza medalja, kupova i šampionata što ga čini jednim od najtrofejnijih sportista Crne Gore. Za najboljeg sportistu Crne Gore proglašen je 1985. godine. Po svim ovim osnovama, Popović je zaslužio sportsku naknadu,koju stiču vrhunski sportisti Crne Gore sa navršenih 40 godina starosti,koja iznosi od polovine do dva prosjecna lična dohotka u državi,zavisno od sjaja osvojene medalje na najvišim svjetskim i evropskim takmičenjima,na osnovu Zakona o sportu. Jasno je da Popovićeve zasluge nemaju nikakve veze sa politikom i da takvo tumačenje jeste zlonamjerno.

Takođe,Popović je kao nosilac liste LP na lokalnim izborima u Kotoru,oktobra 2016.g. kratko bio odbornik u Skupštini Opštine Kotor,potom podnio ostavku na tu funkciju.

Svjesni smo da je,naročito u Crnoj Gori neobično da čovjek u politiku uđe sa već obezbijeđenim imovinskim stanjem koje je stekao ranijim profesionalnim radom i da je neobično da političar u politici ne stekne bilo kakvu nekretninu, ali uvjeravamo javnost da liberali u svom djelovanju poštuju principe moralnog i časnog rada uz očuvanje ličnog ugleda i zaštitu interesa građana.

PR služba LPCG

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me