• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Omogućiti nesmetan rad specijalnom tužilaštvu, na sceni neviđen javni linč

Crnogorsko specijalno tužilaštvo i njegov čelni čovjek, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, već mjesecima žrtva je kreirane atmosfere javnog linča, do sada neviđenih razmjera.

Takav primjer opstruiranja rada specijalnog tužilaštva nezabilježen je u Crnoj Gori ali i u bilo kojoj  ozbiljnoj državi. Posebno kada je u pitanju tako osjetljiv slučaj, jedan od najznačajnijih u crnogorskoj pravosudnoj istoriji, kao što je sumnjičenje visokih političkih funkcionera za pokušaj nasilnog rušenja ustavnog i pravnog poretka i terorizam.

Čelnik jedne od najznačajnijih institucija sa najvišim kredibilitetom, prinuđen je da se u takvoj atmosferi linča izbori za istinu, koja mora uskoro i dobiti sudski epilog. Uz stalne medijske spinove, politikanske manipulacije i plasiranje poluinformacija samo se otežava iz dana u dan posao utvrđivanja činjenica i istine. Kome to može odgovarati?

Liberali snažno podržavaju specijalnog državnog tužioca Katnića, osvjedočenog beskompromisnog borca protiv kriminala, korupcije, terorizma, i zato pozivaju crnogorsku javnost, institucije, civilni sektor a posebno medije, da ne doprinose takvoj atmosferi linča specijalnog tužioca i haosa. Javnost i mediji moraju omogućiti specijalnom i državnom tužilaštvu da obavljaju svoj posao na najbolji mogući način, a ne da ga sputavaju. To je dužnost i javnih funkcionera, nekih poslanika, koji umjesto toga stalno zatrpavaju tužilaštvo najgnusnijim uvredama i prijetnjama, nedostojnim razumnog građanina.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me