• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Crnoj Gori treba razum i tolerancija, nema privilegovanih

Crnoj Gori, više nego ikada treba razum i tolerancija. Odurno je slušati prijetnje građanskim ratom, gubljenjem glava i nasiljem, i to od strane poslanika i političara, koji bi trebali da izađu pred sud i dokažu svoju nevinost. Na poziv suda, odgovorićemo nasiljem, kažu oni. Zašto uvoditi građane u haos, radi čega? Odgovoran čovjek na javnoj funkciji koji vjeruje u svoja djela, sam bi izašao na sud, dokazao nevinost i odbranio svoj dignitet istinom a ne političkim imunitetom i prijetnjama, rekao je Andrija Popović tokom diskusije u Skupštini.

Podsjećam da je i prijethodni saziv Skupštine 2014. godine, tropetinskom većinom glasova i vlasti i opozicije podržao izbor vrhovnog državnog tužioca, samim tim i specijalnog tužioca, i niko nema tako snažan legitimitet u državi kao tužilaštvo, ni izvršna ni zakonodavna vlast. Moramo poštovati princip podjele vlasti, i on po ustavu počiva na ravnoteži.

Ukoliko se ipak u nezavisnom sudskom postupku protiv poslanika Mandića i Kneževića, za koji smo čuli da će biti javan, dokaže da nije bilo pokušaja vršenja krivičnog djela terorizma i stvaranja kriminalne organizacije, zbog veličine i ozbiljnosti ovog procesa, zalagaću se da Liberalna partija zatraži smjenu vrhovnog državnog tužioca i specijalnog državnog tužioca, kazao je lider Liberalne partije.

Iako u Evropi i regionu postoji mnogo slučajeva ukidanja imuniteta, samo u Crnoj Gori, na konstatno podsticanje na nacionalnu i vjersku mržnju pojedinih političara niko ne reaguje, država i njene institucije su uglavnom nijeme. Mi poslanici treba da se bavimo svojim poslom i poštuju granice slobode, po članu 10. Ustava CG, svako je obavezan da se pridržava Ustava i zakona, nema privilegovanih i povlaštenih. Pa ni narodni poslanici ne smiju kršiti zakone.

Izlaganje poslanika LP Andrije Popovića u Skupštini, 15.02.2017.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me