• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali Cetinja: Građani nezadovoljni, putevi neuslovni i opasni

Opštinski odbor Liberalne partije Cetinje protivi se načinu odluke kojom se od 5.2.2017. godine, zbog rekonstrukcije na magistralnom putu Cetinje-Podgorica, potpuno obustavlja saobraćaj a vozila se preusmjeravaju na alternativni put preko Dobrskog sela. Na ovaj način, Cetinje je i potpuno odsječeno od Glavnog grada, ali gotovo i od ostatka države jer su svi putni pravci, manje-više, blokirani.

Direkcija za saobraćaj objavila je javnosti da je navedeni alternativni put rekonstruisan. Međutim, mi tvrdimo da to nije tačno, uz pritužbe građana, lično smo obišli alternativni pravac preko Dobrskog sela i uvjerili se da put u dužini 3,600 metara nije uslovan za putnička vozila, štaviše, vrlo je štetan za prelazak automobilom.

Navedeni pravac karakteriše oštećen put sa mnogo otvorenih rupa i naslagama leda, a grebani sloj asflata koji pominju u Direkciji za saobraćaj nema nikakvu svrhu.

Apelujemo zato na vozače koji su primorani da putuju ovom dionicom, da budu vrlo oprezni da bi se izbjegle saobraćajne nezgode. Apelujemo i tražimo i od inspekcijskog organa koji je zadužen za saobraćaj, da obiđe ovaj putni pravac i uvjeri se kakvo je stanje na putu i koliko su vozači sigurni, a drugog izbora nemaju.

Vjerujemo da će nadležni ispoštovati Zakon o putevima i omogućiti građanima koj svakoga dana putuju više puta ovim pravcem, bezbijedan i bezbrižan prolazak bez nepotrebnih troškova, oštećenja vozila i straha za sopstvenu sigurnost.

Opštinski odbor Liberalne partije Cetinje


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me