• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali će preuzeti snažniju ulogu u reformama regiona

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, učestvovao je na sastanku liberala regiona Jugoistočne Evrope, mreže LIBSEEN.

LIberali država regiona diskutovali su o snažnijem uticaju i promociji liberalne politike u procesima demokratizacije i usvajanja evropskih standarda u državama regiona.

LIBSEEN mreža liberala Jugoistočne Evrope u saradnji sa evropskom liberalnom porodicom, nastojaće da što snažnije promoviše najbolje interese slobodnog društva i građana u međunarodnim okvirima i institucijama Evrope.Predviđeno je i skoro usvajanje novih mjera kojima će svaka država članica regiona imati priliku da predsjedava regionanom mrežom liberala LIBSEEN. Na ovaj način, Crna Gora i region, odnosno liberalne strukture, direktno će uticati na pozitivne pomake u kvalitetu životnog standarda građana, stabilizaciji političke situacije i jačanju dijaloga.

Predsjednik Popović u Sofiji se sastao i sa poslanikom Evropskog parlamenta i potpredsjednikom ALDE saveza liberala Ilhanom Kjučukom koji je i ranije podržao Crnu Goru i njene dalje reforme. On se susreo i sa rizničarem ALDE g. Koprivšekom i nekadašnjim funkcionerom ALDE i vlade Slovenije Romanom Jakičem.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me