• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: ALARMANTNO U KOTORU- Život građana važniji od partijskih interesa

Liberalna partija Kotor, kao što je to uradila početkom decembra 2016. godine, apeluje da se hitno nastavi konstitutivna sjednica Skupštine Opštine Kotor, kako bi se izabrao Predsjednik Skupštine i stekli uslovi da se usvoji Budžet Opštine Kotor za 2017.g. i Finansijski plan sa Planom rada Direkcije za uređenje I izgradnju Kotora.

Pozivamo i apelujemo na  odbornike DPS, DEMOKRATA, DF, SDP, SNP, SD, URA, HGI da hitno nastavimo konstitutivnu sjednicu SO Kotor,izaberemo Predsjednika SO Kotor i omogućimo normalizovanje funkcionisanja Opštine,dajući vremena partijama koje pregovaraju za dogovor oko konstituisanja lokalne izvršne vlasti.Krajnji je treutak da prestanemo sa političkim inaćenjem, postignemo dogovor o deblokadi grada i Opštine i  stavimo interese grada iznad političkih.

Podsjećamo javnost, a i odbornike/ce koji  tada nisu imale snage da poslušaju naš,jedini do sada formalizovan prijedlog o izboru Predsjednika SO Kotor, da u novonastaloj kritičnoj situaciji jedino mi, odbornici/e ,možemo da je riješimo. Da je situacija jako ozbiljna zbog neusvajanja Budžeta za 2017.g., kao I Odluke o privremenom finansiranju Opštine Kotor, zaposleni, korisnici budžeta, a u dogledno vrijeme  građani/ke će biti dovedeni u nezavidan položaj. Konkretno, neće se  moći izvršiti niti jedna isplata sa računa Opštine Kotor. Direkcija za uređenje I izgradnju Kotora neće moći nikakvu  intervenciju napraviti u  slučaju vanrednih događaja, osim ugovorenih obaveza koje su zaključene tokom prošle godine.Upitna će biti legalna isplata zarada zaposlenim u Opštini Kotor, kao i ustanovama koje su korisnici Budžeta. Više stotina građana Kotora će biti dovedeno u tešku materijalnu situaciju. Sportski klubovi,a naročito oni za koje se izdvajaju značajna sredstva kao što su : VK Primorac, VA Kataro, FK Bokelj I OFK Grbalj će biti u teškom položaju, a opstanak u njihovim rangovima takmičenja će biti doveden u pitanje. Zatvoreni bazen koji je inače u lošem stanju će najvjerovatnije do kraja januara morati biti zatvoren iz razloga nedostatka goriva i nemogućnosti raspisivanja tendera za njegovu nabavku zbog neusvajanja Budžeta,kao i Odluke o privremenom finansiranju. Isplata socijalnih davanja za najugroženije stanovnike grada je dovedena u pitanje. Serija ostalih više ili manje značajnih stvari a tiču se građana Opštine Kotor je ušla u fazu kada će  se odgovori za njihovo rješavanje upravo tražiti od nas, jer nismo sposobni formirati lokalnu vlast,bez obzira ko tu vlast činio.

Predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor,

Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me