• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Partije ne vode računa o građanima, Kotor doveli do kolapsa

Višemjesečna politička kriza u Kotoru doživljava kulminaciju. Predlog koji je LP podnijela 2. decembra da se za Predsjednika Skupštine Opštine Kotor izabere dr Branko Baćo Ivanović-SNP, imao je za cilj da u Kotoru spriječi kolaps u funkcionisanju lokalne uprave.

Liberali su, jedini od političkih subjekata,u postizbornom periodu od skoro 3 mjeseca,formalno predložili  odbornika Ivanovića kako bi imao mogućnost da sazove Drugu sjednicu SO Kotor na kojoj bi se usvojio Bužet Opštine za 2017. g. i Plan i program rada Direkcije za uredjenje i izgradnju Kotora. Tada,čak dio odbornika nije imao volju ni da sasluša predlog LP-a, već su napustili konstitutivno zasijedanje kotorskog Parlamenta.

SNP se nije izjasnio o našem predlogu da najstariji odbornik,dr Ivanović bude izabran,bar za privremenog predsjednika SO Kotor,kakav je slučaj u Budvi.Sada SNP nestatutarno zakazuje 2.sjednicu SO Kotor, šalje Predlog Odluke o privremenom finansiranju Opštine Kotor za period januar-mart 2017., pri tom kršeći Statut i Poslovnik SO Kotor,koji jasno kaže da je može zakazati samo izabrani Predsjednik SO Kotor. 

Napominjemo da Skupština Opštine Kotor nije konstituisana, i da predsjedavajući konstitutivnom sjednicom Skupštine,najstariji odbornik Ivanović, ulazi u kršenje Zakona i procedure zakazivanja Skupštine, za što nema ni po kom osnovu pravo.

Žalosno je što se političke partije  nijesu vodile interesima grada i Opštine, već su slušale i slijedile instrukcije sa strane, tako da su svojim ponašanjem doveli do kolapsa u funkcionisanju Opštine Kotor. Posljedice u funkcionisanju će se osjetiti od 1. januara 2017.g.

Što se tiče nelegalno zakazane 2.sjednice SO Kotor od strane odbornika Ivanovića, LP Kotor neće na njoj učestvovati, jer ne želi da učestvuje u kršenju zakona i propisa.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me