• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije povodom Dana Opštine Budva

Građanima i građankama Budve, rukovodstvu Opštine, Skupštine Opštine i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 22. novembar - Dan Opštine Budva.

Crnogorski i mediteranski biser-Budva, na zidinama starog grada i malog primorskog mjesta, podigla je metropolu crnogorskog turizma i razvoja. Zahvaljujući Budvi, u dobroj je mjeri crnogorsko primorje i ovaj dio Jadrana dobio epitet najpoželjnije destinacije za ljude cijelog svijeta kako uturizmu tako i kulturu, umjetnosti, bizinisu ali i svakodnevnom životu.

Antifašistička Budva koja je oslobodila svoj grad fašističkog okupatora kao i mnogo puta ranije jedan je od važnih temelja crnogorske borbe za slobodu. Budva je zato sjajan spoj velike slobodarske tradicije ali i velikog ekonosmkog napretka i modernizacije po kojoj se danas i prepoznaje. Suočavajući se sa izazovima koji su nemali a koji su nastali na takvom putu, Budva sigurno može još snažije koračati naprijed i biti okosnica daljeg razvoja Crne Gore.

Uvjeren sam da jasnom strategijom održivog razvoja i pametnom politikom rukovođenja gradom, Budva i njeni građani neće imati prepreka za sve kvalitetniji standard života. Liberali će na takvom putu biti saveznik svakom građaninu i građanki Budve.

Andrija Popović

Predśednik Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me