• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali za Ministarstvo mladih i sporta

PressLPCG

Liberalna partija očekuje brzo formiranje proevropske i proatlanske Vlade koja će se temeljiti na zajedničkim programskim načelima i ciljevima sa prioritetima: poboljšanje kvaliteta života svih građana Crne Gore i finalizacija procesa punopravnog članstva države u NATO savez.

Kod formiranja Vlade liberali će zahtijevati i povratak resora mladih i sporta i to kao posebnog ministarstva, shodno predizbornom koalicionom sporazumu LP i DPS.

Uvjereni smo da je ovo veoma značajno za crnogorsko društvo i ukupan društveni ambijent, a više od 30 000 registrovanih i aktivnih sportista u Crnoj Gori i sport kao najveći crnogorski brend, obavezuju nas na to. Posebnu pažnju, osim vrhunskom,treba posvetiti kvalitetnom i masovnom sportu, školskom, univerzitetskom ali i sportu osoba sa invaliditetom.

Mladi su, pored sportista, neiscrpan resurs svake države, a u Crnoj Gori neiskorišten i prilično marginalizovan. U nastavku procesa EU integracija, posebna pažnja za mlade biće i obaveza naše države. Problemi mladih koji su društvena grupa sa najvećom stopom nezapošljenosti, problemi  naročito kod visokog obrazovanja ali i nepostojanje krovne organizacije mladih koja bi stalno inicirala i rješavala njihove probleme, biće naš cilj.

Liberali su uvjereni da aktuelna vladajuća većina koja će vjerovatno konstituisati proevropsku i proatlansku Vladu u započetom mandatu,ima senzibiliteta i razumijevanja za ovakve probleme i važnost njihovog rješavanja kroz poseban resor.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me