• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

26 godina liberalizma i 12 LP: Mi smo utočište svim slobodnim građanima

 DSC3503

Liberalna partija obilježila je sinoć 26 godina liberalizma i 12 godina osnivanja partije. Biti liberal uvijek je značilo biti slobodan čovjek, i mi smo to pokazali i pokazivali uvijek svojim primjerom i usmjeravali crnogorsko društvo na puteve napretka, boljitka i sjutrašnjice koja pripada svima nama u slobodnom društvu komotnom za sve., rekao je lider LP Andrija Popović. Potonja odluka građana iskazana na parlamentarnim izborima 16. oktobra dokazala nam je  i pokazala da jesmo na dobrom putu.

Nakon jednog vijeka lutanja, istorijskih zabluda i stranputica, ova generacija izvela je Crnu Goru na svijetlost, mi liberali smo 1990. godine upalili luču slobode, ona je 21. maja 2006. obasjala čitavu Crnu Goru a u godini pred nama, samo deceniju kasnije, vječni plamen slobode i stabilnosti postavićemo na čvrste temelje koje više niko i nikada neće ugroziti. Crna Gora, koja je de fakto već članica NATO saveza, ovaj proces okončaće sa novom Vladom i starom proevropskom većinom u narednim mjesecima, godine pred nama u mandatu nove Vlade donijeće nam i   status države članice Evropske Unije.

Konačno, imaćemo situaciji u kojoj će svi morati da se bave suštinom ekonomije, novih radnih mjesta i jačanja kvaliteta obrazovanja. Insistiraćemo da nova Vlada nastavi svoj put na takvim temeljima, kazao je on.

Liberali su svojim radom podsjetili sve u Crnoj Gori na ono što bi trebalo biti suština javnog djelovanja i politike- da mi svi služimo građanima i njihovom najboljem interesu.

Portparol LP Borančić prenio je čestitke i poruke podrške od predsjednika Liberalne internacionale i ALDE saveza evropskih liberala ali i predsjednika države i brojnih međunarodnih i domaćih funkcionera.

 

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me