• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Liberali će učestvovati u sastavu nove Vlade

Na svečanoj radnoj sjednici Predsjedništva Liberalne partije a povodom Dana partije, 12 godina djelovanja i 26 godina liberalizma, analizirano je učešće LP na parlamentarnim izborima sa zajedničkom listom LP sa DPS.

Predsjedništvo je večeras iskazalo zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatom i velikom dopsinosu crnogorskih liberala izbornom rezultatu liste  “Sigurnim korakom” sa DPS-om, koji je posebno uočljiv u opštinama u kojima su održani i lokalni zbori ali na ukupnom glasačkom tijelu.

Predsjedništvo LP će shodno predizbornom sporazumu sa Demokratskom partijom socijalista od 10.09.2016. godine, a polazeći od zajedničkih programskih načela i ciljeva, insistirati na ubrzanju evroatlanskih integracija ali i učešću liberala u budućoj  proevropskoj Vladi koja će se vjerovatno formirati u danima pred nama, te da će LP učestvovati u sprovođenju zajedničke razvojne politike.

Raduju čestitke koje su upućene Liberalnoj partiji na postignutom rezultatu, a koje su  uputili i predsjednici ALDE saveza evropskih liberala g. Hans Van Balen i Liberalne internacionale Dr Juli Minoves.

Liberale će u novom sazivu Skupštine predstavljati predsjednik Andrija Popović koji će biti poslanik i nastaviti sprovođenje liberalne politike koja je ponuđena građanima. Vladavina prava, građanska i emancipovana Crna Gora u kojoj će svako imati jednake mogućnosti da svojim znanjem poboljša kvalitet života svih građana, jeste naš cilj.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me