• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović sa liberalnim liderima regiona: Crna Gora sjajan primjer evroatlanskog puta

IMG 20161029 150026

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović učestvuje na 7. Internacionalnoj Liberalnoj konferenciji u Rovinju. On će sa liderima liberalnih partija regiona razgovarati o budućnosti EU i evropskoj perspektivi Jugoistične Evrope te daljeg proširenja EU na države regiona.

On je, govoreći na panelu „Jačanje evropskih vrijednosti u jugoistočnoj Europi – preduslovi za evropsku budućnost regije“ kazao da kvalitetnim upravljanjem, jasnom strategijom dugorOčonog razvoja evropske vizije države, možemo pobijediti teško nasljeđe komunizma i nacionalizma te da nam takvo iskustvo može i pomoći da brže i snažnije koračamo evropskim putem i u najkraćem roku dovedemo države Zapadnog Balkana ravnopravno u društvo zemalja članica EU i NATO saveza.

Iskustvo Crne Gore, pa i potonji izborni proces, pokazuje nam da crnogorsko društvo sazrijeva i da više nema alternative demokratskom napretku i zapadnoj, modernoj civilizaciji bogatih drzava kojoj je Crna Gora oduvijek i pripadala, kao je Popović

Sjajan je primjer Crne Gore u smislu njene spoljne politike i odnosa sa EU i NATO savezom. Crna Gora je nakon jednog vijeka lutanja, istorijskih zabluda i stranputica, konačno jasno opredijelila svoju budućnos i vezala se za zapadne demokratije. U godini pred nama, samo Crna Gora, koja je de fakto već članica NATO saveza, ovaj proces okončaće sa novom Vladom i starom proevropskom većinom u narednim mjesecima. Godine pred nama u mandatu nove Vlade vjerujem, finalizovaće i proces pregovora za članstvo u EU.

Popović je govorio i o potrebi reforme načina na koji EU funkcioniše, jačanju zajedničke politike i ekonomije ali i vezivanje građana Evrope uz manji uticaj nacionalnih država. On je pozdravio program za reformu EU koji liberali nude u Evropskom parlamentu.

Na Konferneciji govore i evropski poslanici Ivan Jakovčić i Jozo Radoš te lideri i poslanici liberalnih partija država regiona.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me