• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Internacionala čestitala LP: Doprinos istinskoj demokratizaciji CG

Predsjednik LP i predsjednik Liberalne Internacionale

Liberalna internacionala čestitala je Liberalnoj partiji Crne Gore na postignutom uspjehu na izborima 16. oktobra i učešću u budućem radu Skupštine.

Kontinuirano učešće liberala u Skupštini Crne Gore suštinski je važno za dalju transformaciju Crne Gore u državu istinske liberalne demokratije, članicu Evropske unije i NATO saveza, navodi se u čestitki koju potpisuju Generalni sekretar Internacionale Emil Kirjas i predsjednik Internacionale Dr Juli Minoves.

Mi veoma cijenimo vaše učešće u Liberalnoj internacionali i izražavamo našu spremnost da nastavimo zajedno sa vama – kako ste kazali crnogorskoj javnosti - "Da se ​​borimo za majke, za socijalno ugrožene, za manjine."

Na sajtu Liberalne internacionale navodi se da su prvi izbori nakon poziva za NATO članstvo donijeli pobjedu vladajuće koalicije čiji je dio i Liberalna partija i koja čini parlamentarnu većinu koja podržava dalje EU i NATO integracije.

Liberalna internacionala i ALDE savez evropskih liberal aktivno su podržavali kampanju crnogorskih liberala, navodi se na sajtu. 

Liberalna internacionala jedna je od najmoćnijih političkih pokreta u svijetu i okuplja preko stotinu liberalnih partija cijelog svijeta.

 

PR služba LPCG

 

LPADLE


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me