• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Opozicija u konfuziji, dali riječ da će priznati izbore

PressLPCG

Opozicija najavom da neće priznati rezultate izbora potvrđuje svoju neozbiljnost, nedosljednost i populističku politku. Sve ovo nas podsjeća na Referendum 2006. kada su isti akteri osporavali, i danas osporavaju rezultate koje je priznala Evropa i cijeli svijet. Ponovno zaoštravanje odnosa apolutno je neogovorno i loša poruka građanima.

Podsjećamo da se najveći dio istih ovih partija Sporazumom kojim su ušli u Vladu izbornog povjerenja, obavezao da će priznati rezultate izbora i time stabilizovati političku situaciju. Koliko vrijedi njihova riječ i potpis koji se tek osušio na ovom Sporazumu, pokazali su građanima sinoć.

Tragikomično je da 24 časa nakon zaključenja izbora i proglašenja rezultata oni traže njihovo poništenje. Ovo je posebno suludo nakon što je opozicija već ponudila koaliciju i formiranje nove vlasti partijama manjinskih naroda, no kako i taj pokušaj nije uspio, sjetili su se da ipak ne priznaju rezultate na osnovu kojih su već najavili formiranje vlasti.

Zanimljivo je i kako opoziciji nijesu sporni rezultati na lokalnim izbori, đe tvrde da su dobili većinu i da će formirati lokalnu vlast. Nevjerovatno da isti izborni proces tamo đe oni dobiju bude regularan a đe oni izgube- ne valja im i tvrde da je neregularan.

Liberali su preko poslanika Andrije Popovića više puta upozoravali da će dio opozicije, uprkos tome što kontroliše ključna ministarstva i što je potpisao Sporazum kojim se obavezuje da će priznati rezultate izbora, ipak sporiti rezultate ukoliko građani ne podrže njihove partije. Ovo smo javno poručili i predstavnicima OEBS-a i međunarodne zajednice uoči izbora.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me