• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Kotor sa liberalima biće grad obrazovanja, sporta i socijalne pravde za sve

Kotor je kroz istoriju imao izuzetno važnu  ulogu u širenju mediteranske kulture na Balkanu. To jedinstveno svjedočenje obavezuje i današnju generaciju da radi na obezbjeđenju adekvatnog statusa opštine Kotor u kulturnoj mapi Crne Gore i regiona. U tom smislu zalagaćemo se za unapređenje institucionalnog i normativnog okvira i  jačine kapaciteta aktera kulturnih programa u opštini Kotor.

Zalagaćemo se i da Kotor ostane regionalni obrazovni i zdravstveni centar uz najveću moguću finansijsku podršku.

Obezbjedićemo i infrastrukturne objekte   za potrebe sporta, kulture i socijalne zaštite te u tom smislu očekujemo završetak sportske dvorane, rekonstrukciju zatvorenog plivačkog bazena, nastavak izgradnje doma kulture u Risnu, rekonstrukciju Ljetnje pozornice i male scene, izgradnju dnevnog boravka djece ometene u razvoju.

Koristeći namjenska sredstva naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara, a preko Programa zaštite i očuvanja područja Kotora, zalagaćemo se da se finansira  izrada projekta za arheološki muzej na lokalitetu starog franjevačkog samostana i groblja na Gurdiću,  konzervatorski  projekat  rekonstrukcije tajnih gotičkih vrata na Gurdiću i da se sufinansira obnova i rekonstrukcija franjevačke biblioteke don Niko Luković u Prčnju.

 Lista Kotorskih liberala „Bokeški, crnogorski, evropski - KOTOR MOŽE BOLJE! Andrija Pura Popović“

Kandidat za odbornika,

Dijana Dika Saveljić


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me