• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Liberali su samo sa onima koji su za nezavisnu Crnu Goru

59. Mr Jovan Rabrenovic

U godini kada slavimo 10 godina od obnove nezavisnosti i kada na još jednim za nas sasvim redovnim, običnim izborima želimo potvrditi odluku našeg naroda, građana Crne Gore, da živi u svojoj samostalnoj Crnoj Gori, da dokažemo svima da je Crna Gora i vrijedna i da znatno više može postići kao samostalna država, ispostavlja se da je - za nas sasvim običan izbor -  za druge, izgleda, zadnja šansa, izjavio je Jovan Rabrenović funkcioner Liberalne partije i kandidat na poslaničkoj listi “Sigurnim korakom” broj 6.

On ističe da pokušavaju još jednom, po zadnji put izgleda, Crnu Goru “vratiti u mrak one balkanske krčme  iz koje je dobar dio Jugoslavije izašao 90-tih godina”.

Ni ovoga puta neće uspjeti isti ti kreatori procesa sa strane da uvuku Crnu Goru u blato, u mulj, u svađu, prepirke, bratoubilačke sukobe, ni slučajno. Crna Gora ima svoj jasan cilj, a to je da 16. Oktobra, na ovim parlamentarnim izborima, glasanjem za jedinu pobjedničku listu koju svi već zovemo „Sigurnim korakom DPS Milo Đukanović“ i zaokruženjem broja 6,  dokaže da je vrijedna povjerenja koje su joj ukazali građani, da je nadalje vrijedna povjerenja Evropske unije -  svih naših evropskih i evroatlanskih  partnera. Naravno da ćemo to dokazati i svojim aktivnostima u procesu pridruženja Crne Gore EU i NATO alijansi”, rekao je Rabrenović

Međutim, kako to da dojučerasnji učesnici u vlasti, već skoro 20 godina u vlasti, danas naprasno postaju dio opozicionih djelovanja, pojava koje nijesu u saglasju sa onim čemu teži Evropa, a nijesu u saglasju ni sa onim što su do juče bili i njihovi zvanicni stavovi i za sto su se zalagali...?

 “Evo imamo primjer da prije samo nekoliko dana na Cetinju, lider partije koja kaže za sebe da je socijaldemokratska izgleda u nedostatku socijaldemokratskog identiteta, pokušava u gradu u kojem su sakupili predstavnike cijele Crne Gore,  podižući dva prsta uzimati identitet Liberala -  Liberalnog saveza - Liberalne partije, kojoj nikad nijesu pripadali i na taj način dovoditi u zabludu građane Crne Gore. Mislimo da na taj način više govore o sebi nego o načinu na koji misle da pridobiju birače. Liberali su bili, biće i ostali su uvijek, uz partije i sa partijama koje su isključivo za suverenu Crnu Goru. Na kraju, to je naš izvorni identitet i mi smo od 90-te godine pa do dan današnjega bili borci za tu suverenu Crnu Goru, tu suverenu Crnu Goru smo i dobili sa partijama koje su na zajedničkom fonu bile sa nama i taj proces je jednom završen! izjavio je Rabrenović.

I dok jedni očigledno imaju problema sa identitetom, kako dodaje, drugi pribjegavaju nepotpisivanju biračkog spiska kao jedinom mogućem alibiju za izborni poraz. Ako im je to stvaranje alibija  za ono što im slijedi, znači za definitivan i siguran poraz, onda prave opet grešku, jer će i u tom slučaju iznevjeriti svoje birače.

“Crna Gora je dokazala za prethodnih 10 godina od svog osamostaljenja da je uradila pravi potez. Crna Gora je tada bila najmanje razvijena republika Jugoslavije, a danas je najrazvijenija zemlja Zapadnog Balkana. Pokazala je da sto mala država može da dostigne u  i ekonomiji, i kulturi i sportu i obrazovanju, da njeni građani zaslužuju da žive u jednom boljem i razvijenijem sistemu od onoga u kojem su bili. Nadalje, očekujemo ulazak Crne Gore u NATO i to će biti  još jedan podstrek Crnoj Gori da i dalje privlači razvijene i etablirane poslovne partnere iz regiona i svijeta i da na taj način kreira svoju budućnost samostalno, bez tuđeg uticaja.  Crna Gora nikad neće potpasti pod paternalistički uticaj bilo koga, bila to Srbija ili Rusija... Crnoj Gori takvo «dobronamjerno pomaganje» definitivno nije potrebno. Crna Gora je ove godine zabilježila veliki ekonomski rast, od 5,1% privrednog razvoja, što je definitivno svrstava u sami vrh zemalja ovoga dijela Evrope. Taj trend će se nastaviti prema analizama MMF-a i u sledećih par godina i to nam daje sigurnost da ćemo ovim ekonomskim, pospjesiti i kulturni razvoj, obrazovni, zdravstveni  razvoj. Očekujemo u sledećem skorom periodu i vrlo brzi ulazak Crne Gore u Evropsku uniju”, poručio je Rabrenović.

Na kraju, kako zaključuje, Crna Gora ne sanja svoje snove, Crna Gora ih živi, za razliku od onih koji misle da opsjenom mogu dobiti glasove crnogorskih birača.

mr Jovan Rabrenović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me