• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Crepulja: Kotor će sa liberalima biti grad uređene infrastrukture

Tvrtko Crepulja

Liberali su kroz niz mjera za naredni četvorogodišni period detaljno analizirali i ponudili konkretna rješena za goruće probleme u Kotoru. Vjerujem da će nastavak na snaženju naše politike osnažiti Kotor kao prestižnu destinaciju ali i kvalitet života svih njegovih građana.

Jedan od prioriteta buduće lokalne uprave koju će voditi liberali biće i razvoj infrastrukture u svim segmentima.

Razvoj putne infrastrukture se nameće kao uslov za rješavanje saobraćajnih gužvi u užem dijelu Kotora. Izgradnja zaobilaznice  oko Starog grada je definisano dugoročno rješenje a mi smatramo da će studija uticaja na svjetsku baštinu ( HIA ) koja će integralno tretirati saobraćaj u zalivu pokazati nužnost tog rješenja. Kratkoročno, izgradnjom pothodnika pored lučke kapetanije ćemo usmjeriti ogromni broj kruzing turista podzemnim prolazom koji neće remetiti ostale tokove saobraćaja.

Unaprijeđenje daljeg razvoja lučke infrastrukture koji je izgradila Opština Kotor tako što će povratiti vlasništvo (upravljanje) nad njom, i tako što će se dobiti dugoročna koncesija za AD Luka Kotor će biti naš programski prioritet.  Smatramo da je neprihvatljivo dalje odlaganje ovog važnog pitanja jer je luka istorijski, funkcionalno, poslovno, položajem i urbanistički sastavni dio grada Kotora i njegovih građana.

Unapređenje vodosnabdijevanja ćemo obezbjediti kroz stvaranje tehničkih uslova za obezbjeđivanje odgovarajućih količina vode iz regionalnog vodovoda i  smanjivanje gubitaka u mreži.

Unapređenje  sistema za upravljanje otpadnim vodama, nakon izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat, rješavanje pitanja konačne dispozicije mulja je problem koji treba najhitnije rješavati. Osim ovoga, zalagaćemo se za ubrzanje aktivnosti na povećanju broja priključenih na kanalizacioni sistem, razdvajanje atmosferskih i kanalizacionih voda i nastavak realizacije projekta kanalizacije u gornjem dijelu Starog grada.

Takođe ćemo insistirati na aktivnostima izrade lokalnog plana upravljanja otpadom, unaprijeđenja Sistema za  sakupljanje i odvoz otpada iz Starog grada, nastavku  aktivnosti u cilju realizacije koncepta selektivnog prikupljanja otpada. Zalagaćemo se da se iz  komunalnog preduzeća izdvoji dio koji je zadužen samo za upravljanje otpadom, kao i da se konačno riješi status preduzeća Lovanja DOO.

Tvrtko Crepulja,

kandidat za odbornika liste kotorskih liberala „Bokeški, crnogorski, evropski - KOTOR MOŽE BOLjE, Andrija Pura Popović“


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me