• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali Kotor: Ako ne bude koncesije za Luku, raskid koalicije

presslpkotor

Danas vam se obraćamo iz luke Kotor jer želimo da ponovo upozorimo na važnost dodjele koncesije opštinskom preduzeću što je gradski interes i naš programski prioritet" – poručeno je sa pres konferencije Liberalne partije i opštinske liste „Bokeški, crnogorski, evropski Kotor – Može bolje – Andrija Popović" održane kod Luke Kotor.

Popović je istakao da je od značaja i zadržavanje većinskog vlasništva Opštine u "Luci Kotor" koje danas iznosi 57%. Liberalna partija je status ovog profitablinog preduzeća gledala da podrži i u Skupštini Crne Gore. "Pokušali smo da izmjenama i dopunama Zakona o lukama popunimo pravni vakum kojinastao usljed nedobijanja dugoročne koncesije, ali smo imali 40 glasova za, znači falio nam je svega jedan glas" – podsjetio je Popović.

Popović je poručio da da bi se zalagao za raskid saradnje sa DPS na svim nivoima ukoliko se odluči da se Luci Kotor ne produži koncesija već se didjeli nekom drugom privrednom subjektu. Ne mogu govoriti u ime opštinskog odbora u Kotoru, ali ne vjerujem da bi iko bio za prodaju preduzeća koje donosi milionski profit godišnje. U toj hipotetičkoj situaciji bio bih za prekid koalicije sa DPS-om na republičkom i raskid eventualnog postizbornog sporazuma na opštinskom nivou" – kazao je nosilac opštinske liste „Bokeški, crnogorski, evropski- Kotor Može bolje – Andrija Popović".

On je ponovo govorio i o zalaganju liberala za rekonstrukciji kotorskog bazena u vrijeme kad odgovara "Primorcu", izgradnji hotela, sportske sale i zaobilaznice te prerastanju odjeljenja u centar bezbjednosti što bi, kako je kazao, našem gradu obezbijedilo veće prisustvo policije i bolju bezbjednosnu situaciju.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me