• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali oštro osuđuju agresiju: Moramo liječiti nasilje

Borancicpress RTCG.me

Mladi Liberali Crne Gore oštro osuđuju agresivno nasilje i brutalno prebijanje maloljetnog J.M. (17) juče u Podgorici od strane trojice mlađih punoljetnika (18).

Posebno zabrinjava motiv koji su nasilnici otvoreno iskazali prilikom napada. Mržnja mlađih punoljetnika prema zagovaranju građanskih prava,  sloboda i slobodnom društvu i spremnost da fizički ugroze bilo koga zbog iskazanog razmišljanja ali i oslanjanje na klekrikalne i tradicionalističke zablude, može biti vrlo opasno za razvoj društva i pojedinca.

Satatistike pokazuju sve veći nivo nasilja i netrpeljivosti među mladim ljudima, bilo da se radi o vršnjačkom nasilju, nasilju prema drugačijim od sebe, nasilju prema okolini ili porodici. Osim učestalosti takve pojave, posebno zabrinjava i agresivnost i surovost koja se manifestuje prilikom nasilnog ponašanja mladih ljudi. Takva situacija i nasilje, moraju se liječiti.

Pozivamo zato i nadležne da snažnije sprovode odredbe zakona, a naročito prema maloljetnicima ili mlađim punoljetnicima, koje se tiču društveno korisnog rada,  rada u javnom interesu, obavezne intelektualne djelatnosti i vaspitno popravnog djelanja. Mladim ljudima mora se jasno staviti do znanja neprihvatljivost nasilnog ispoljavanja različitog razmišljanja i neprihvatljivost ugrožavanja bilo čije sigurnosti. Crnogorsko društvo ne može biti srećno i sigurno dok svako od nas u njemu nije srećan i siguran.

 

Mladi Liberali Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me