• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Uradili smo sve da nema sumnje u fer i slobodne izbore

LPOEBS

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović sa saradnicima, primio je danas  šefa posmatračke misije OEBS-a Romana Jakiča i predstavnicu  misije Zaronu Isailovu.

Popović se zahvalio OEBS-u na doprinosu regularnosti izbornog procesa u Crnoj Gori. Vjerujem da će uz veliku podršku OEBS-a doći do nesumnjivo fer i poštenih izbora i mislim da smo uradili sve  što se može uraditi da izbori ne budu sporni nikome, kazao je on. Uprkos ogromnom uloženom trudu i sredstvima, postoji bojazan da bi dio opozicije mogao da spori rezultate zbog nezadovoljstva svojim rezultatima.

lp oebs2

Crna Gora je na prekretnici, ali ni malo ne sumnjam da će ovi izbori biti regularni, a ostaje nam obaveza da dodatno uredimo dio predizborne kampanje i nadležni se pozabave načinom finansiranja i priliva novca određenim političkim subjektima, posebno onima koji i nijesu parlamentarni, koji nemaju nikakvo pokriće za ogroman novac te sumnjamo o kakvom se novcu radi.

Popović je podsjetio da su liberali u Crnoj Gori bili pokretači evropske, građanske i suverenističke politike koju je kasnije prihvatila i zvanična Crna Gora. To je i opredijelilo Liberalnu partiju da na prijethodnim izborima oformi vlast sa DPS-om i manjinskim partijama ali i da na ovim izborima obnovi sporazum o saradnji sa DPS-om i  ovaj izborni proces 16. oktobra uđe sa zajedničkom listom. Liberali su za evropsku Crnu Goru u NATO savezu i vjerujemo da je to pravi kurs Crne Gore, a u ovom partnerstvu najbolje možemo ostvariti taj cilj, kazao je Popović.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me