• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Budva mora! Liberali sa URA i SDP predali listu u Budvi

de6b972d4a75114f0cac7171337daeb3

Koalicija „Budva Mora!“ (SDP - URA -LP) je 19. septembra 2016. godine Opštinskoj izbornoj komisiji predala svoju izbornu listu.

Na naredne lokalne izbore Budva mora!“ izlazi sa ubjeđenjem da kvalitetan rad institucija i obnova povjerenja građana u institucije započinju promjenom vlasti u ovom gradu. U opštini koja daje gotovo polovinu prihoda od turizma, u gradu koji je postao meta pohare od strane svih koji su se od njega mogli okoristiti, te institucije više nikada ne smiju biti servis i podrška. Za početak, Budvi je potrebna svojevrsna bijela knjiga svih ugovora, revizija štetnih ugovora, pokretanje postupaka ukoliko se pokaže da su oni ništavni, detaljna analiza trošenja i prihodovanja i jednak pristup prema svim dužnicima i povjeriocima.

Umjesto da se bezglavo upušta u trku za neprovjerenim investitorima i da betonira svoje preostale djevićanske lokacije, Budvi je potrebna drugačija, odgovorna i domaćinska vlast, koja će je voditi putem održivog razvoja, obuzdavanja stanogradnje, zaštitom prostora i kulturne baštine, a nadasve koja će je voditi putem poštovanja građana i njihovih prava, kako na život dostojan građanina, tako i na vlasnička prava i mogućnost da valorizuju svoju imovinu bez obzira na političku moć ili veze.

Koalicija je ubijeđena da postoji mogućnost da Budva izabere održivi put - put između interesa građana kao žitelja i kao vlasnika i interesa krupnog kapitala i investitora koji ovdje žele da posluju. Budva ne može i ne smije služiti za brzi profit i dugoročnu devastaciju. Radna mjesta koja se u njoj nude su sve češće samo sezonski poslovi, dok se najveći broj njenih mladih i obrazovanih žitelja iseljava u potrazi za boljim mogućnostima. Našoj opštini je potreban usklađen i policentričan razvoj, kako bi sačuvala sve svoje prednosti i što više svog društvenog i ljudskog kapitala. Građanima smo zbog toga ponudili precizan i razrađen program rada na ovim osnovama i predložili načine poboljšanja ukupnih uslova privređivanja, života i servisa građana.

Koalicija „Budva mora!“ se ujedinila na zajedničkim programskim načelima razvoja Opštine. Dvije članice Koalicije su se, u pored učestvovanja u vlasti, vrlo brzo nakon izbora 2012. oštro distancirale od politike pohare i onemogućile da vladajuća partija u lokalnom parlamentu ima većinu. Taj je problem, kao što je građanima poznato, riješen političkom korupcijom, a ona je na kraju dovela čak i do nezamislive dozvole izgradnje vila i stanova za prodaju u Miločerskom parku.

Veliki broj građana Budve je i na prethodnim izborima pokazao želju za promjenama, o čemu svjedoči i veliki broj glasova koji je dobila jedna partija koja više ne zaslužuje pozitivno ime. Teško razočaranje koje su svi takvi glasači doživjeli i čitava orgija neodrživog rasta grada u prethodne četiri godine, zasigurno su izazvali krizu povjerenja glasača. Takva situacija, ma koliko razumljiva, upravo je ono na šta računaju oni koji ne žele Budvu po mjeri građana, već kao siguran izvor ličnih prihoda i privilegija. Zbog toga pozivamo sve građane Budve da promisle politički trenutak i krizu lokalnih prilika i izlaskom na izbore i glasanjem za pravu opoziciju načine neophodan zaokret u pravcu progresa i održivog razvoja sa jednakim pravom na pristup mogućnostima za sve.

Izbora lista koalicije "Budva mora"

Božena Jelušić

Mihailo Đurović

Branislava Dapčević

Blažo Rađenović (LP)

Radoslav Tomović

Milijana Vukotić-Jelušić

Radovan Radulović

Slobodan Franeta (LP)

Nataša Malovrazić

Boban Zuber

Berislav Fabris (LP)

Ksenija Vukadinović

Petar Odžić

Seka Slavković

Petar Popović (LP)

Marko Đurić

Vukosava Bukilić

Gojko Božović

Milorad Radunović

Simo Novaković (LP)

Božidar Banović

Gorana Vujović

Jovo Perović

Bosiljka Anđušić

Savo Stanišić (LP)

Miloš Albijanić

Ljiljana Samardžić

Savo Krivokapić

Dragoljub Marković

Dimitrije Pejović (LP)

Benjamin Hoxha

Dejan Mijović

Vlado DuletićLP Budva


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me