• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Važno da liberali budu u novoj vlasti: Evropljani podržali odluku LP

mladi liberali

Evropski liberali pozdravili su odluku Liberalne partije da na izbore nastupi u koaliciji “Sigurnim korakom”. Oni će snažno podržati kampanju liberala u Crnoj Gori. Evropski liberali očekuju da Liberalna partija nakon izborne pobjede bude dio nove vlasti u Crnoj Gori, saopštio je Timi Dol, potpredjsednik ALDE saveza evropskih liberala i poslanik Liberalne partije Irske.

On je kazao da će evropski liberali nastojati da podstaknu proces proširenja Evropske unije te da je Crna Gora sigurno prva naredna članica koja će biti primljena odmah nakon što zatvori sva pregovaračka poglavlja sa EU.

Na sastanku mladih liberalnih lidera u Dablinu, na kojem je učestovao potpredjsednik Mladih Liberala Luka Vučinić, saopšteno je da je od posebne važnosti da politika koju nudimo građanima bude zasnovana na mladim i obrazovanim ljudima. Bitno je da mladi uzmu učešće u političkom životu i utiču na kreiranje odluka koje se njih tiču. Mladi Liberali će zato imati posebnu podršku u kampanji i u sprovođenju programskih politika u narednom periodu.

Vučinić je mlade lidere liberala upoznao sa političkom situacijom u Crnoj Gori, problemima zaštite životne sredine ali i uticajem klimatskih promjena na crnogorske prilike.

 

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me