• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali na izbore “Sigurnim korakom”

PredsjednistvoLPCG

Glavni odbor Liberalne partije na upravo završenoj sjednici donio je odluku o nastupu Liberalne partije na izborima koji će se održati 16. oktobra 2016., a na osnovu prijedloga Predsjedništva LP.

Liberali će na predstojećim izborima nastupiti na zajedničkoj listi “Sigurnim korakom” sa Demokratskom partijom socijalista, dosadašnjim koalicionim partnerima. Izbornu listu “Sigurnim korakom” činiće dva kandidata Liberalne partije za poslanika u Skupštini Crne Gore. Uskoro će biti potpisan i koalicioni sporazum između DPS i Liberalne partije.

Na čelu liberalne kvote na listi “Sigurnim korakom” biće predsjednik LP Andrija Popović dok je Glavni odbor za drugog kandidata, tajnim glasanjem, izabrao mr Jovana Rabrenovića, predsjednika Odbora LP Podgorica.

Liberali će kampanju za zajedničku listu javnosti predstaviti narednih dana. Ciljevi liberala jasno su prepoznati među građanima Crne Gore. Evropska, emancipovana, građanska i bogata Crna Gora, članica EU i NATO saveza biće cilj koji ćemo ostvariti, kao i onaj 2006. kada smo obnovili državnost, zajedno sa najsnažnijom građanskom i proevropskom partijom u Crnoj Gori i svima koji vjeruju u naše ideje.

Glavni odbor prihvatio je prijedloge Opštinskog odbora Kotor da LP u tom gradu nastupi samostalno na izborima, dok će nosilac liste biti Andrija Pura Popović.

Prihvaćen je i prijedlog Odbora LP Budve koji će u tom gradu nastupiti u koaliciji Liberalna partija- Građanski pokret URA i SDP. Glavni odbor je ovlastio Predsjedništvo LP da donese konačnu odluku o načinu izlaska na lokalne izbore u Gusinju.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me