• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali Budve u savezu sa URA i SDP

Blazo Radjenovic

Opštinski odbor LP Budva je, vodeći se principijalnošću i doslijednjošću svoje politike, od prvog dana osnivanja jasno stavio do znanja da neće sarađivati sa bilo kojim političkim subjektom u Budvi kojem primarni i jedini cilj nije poboljšanje kvaliteta života građana i zalaganje da se zadovolje socijalne i kulturne potrebe naših sugrađanki i sugrađana.

Iz toga proizilazi da naš dojučerašnji koalicioni partner u Budvi, DPS, za ove četiri godine mandata nije uradio nijedan projekat ili usvojio odluku koja ide u korist našim sugrađanima već na štetu.

Mi smo kao odbor i naš odbornik u Skupštini opštine Budva, gospodin Ante Petković, u više navrata ukazivali na mnoge štetne i pogubne investicije po opštinski budžet, a koje su pojedincima donosile milionske svote novca, što se kasnije i dokazalo u mnogim aferama koje su bili i jesu predmet tužilaštva i sudstva. Mi tome ne likujemo, naprotiv, prevashodno iz razloga što su tim malverzacijama najviše oštećeni građani Budve i opština Budva.  

U koaliciju sa DPS-om 2012. godine smo ušli sa iskrenom željom i vjerovanjem da će doći do realizacije investicionog programa, i mnogih projekata, koji je prijeko potreban Budvi. Nažalost, ti projekti su ostali samo mrtvo slovo na papiru, a naše povjerenje je izigrano. Mi smo to shvatili već poslije prve godine mandata sa DPS-om i krenuli sa bojkotom skupštinskih zasjedanja, a podsjetiću vas da smo bili onaj 17-ti odbornik koji je donosio većinu toj koaliciji.

Kao jedini uslov vraćanja u skupštinsku klupu postavili smo predizborno obećanje dato građanima Budve na izborima 2012-te, a to je puštanje u rad garaže u Rafailovićima. Tražili smo da opština po hitnom postupku traži od investitora, firme “Trejd junik”, da izgradi 10 000 m2 poslovno-garažnog prostora kod gradske pošte (što je po Ugovoru o kompezaciji za komunalije za izgradnju TQ  centra bila u obavezi da uradi ova firma), da se napravi projekat i izuzme zemlja za obilaznicu od Lastve Grbaljske do Markovića (čiju je kasnije izgradnju imala u Planu investicija Vlada Crne Gore), da se pristupi raspisivanju tendera za stazu “Lungo mare” na Svetom Stefanu (takođe jedno od predizbornih obećanja) i konačno, naš uslov je bio da se stane na kraj buci u gradu, jednom od gorućih problema u turističkoj sezoni svake godine.

Kao odgovor na naš bojkot, iz DPS-a smo dobili političku korupciju u vidu kupovine  odbornika iz opozicije.

Ovim putem obavještavamo javnost da je Opštinski odbor LPCG Budva donio jednoglasnu odluku da neće praviti ni predizborne ni postizborne koalicije sa DPS-om u Budvi.

Kao partnere, sa veoma bliskim izbornim planom i programom na predstojećim lokalnim izborima, vidimo političke subjekte URU i SDP. Opštinski odbor LP Budva dao je saglasnost za zajednički nastup sa pomenutim partijama i preostaje da se to potvrdi na Glavnom odboru partije, koji je zakazan za danas, u 17 h u Podgorici.

Liberali Budve neće iznevjeriti svoje sugrađanke i sugrađane ni ovoga puta.

Liberali će se boriti, Liberali drže riječ!

 

Predsjednik OO LPCG Budva 

Blažo Rađenović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me