• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Čuvamo izvornu liberalnu ideju od marginalaca

PressLPCG

Liberalna partija uvijek je nastojala da, uprkos svim izazovima, očuva i jasno usmjeri dalji put izvorne ideje liberalizma u Crnoj Gori. Slobodan pojedinac, slobodno društvo, slobodno tržište, jednake šanse za sve u građanskoj i pravnoj državi, principi su koje ćemo uvijek slijediti i tražiti najbolji okvir kroz koji se mogu realizovati.

Ove ideje previse su dragocjene da bi Liberalna partija dopustila bilo kojem marginalnom udruženju ili pojedincu da ih zloupotrebljava, jednokratno koristi ili promoviše za potrebe neke druge politike koja je apsolutno suprotna liberalizmu. Odlično znaju građani ko su oni koji su se "ugasili" i prije nego što su se osnovali, pa čak i međunarodna liberalna zajednica to vrlo dobro zna,jer je i sama bila žrtva takvih špekulanata.

Svakom u Crnoj Gori dobro je poznato da liberalna ideja više od jedne decenije stanuje na dobro znanoj adresi- u Liberalnoj partiji.

LP je jedina od crnogorskih političkih partija koja je uspjela da 2012. godine povrati izgubljeni parlamentarni status, uprkos različitim udarima i podmetačinama sa mnogih strana, opstala i proslavlja 12 godina postojanja. Opstali smo jer je naša ideja iskrena i ona će poslužiti kao zalog budućim generacijama koje će Liberalnu partiju i liberalizam promovisati kao dominantnu političku opciju u sjutrašnjoj Crnoj Gori.

Svojim političkim djelovanjem poboljšali smo život građana, inicirali majkama novčane nadoknade, žirantima i potrošačima zakonsku zaštitu, trudnicama veće nadoknade i nastojali da svima obezbjedimo jednaka ljudska prava,bez obzira na bilo koja licna svojstva.Nastavićemo jos jačim tempom u narednom mandatu.

Liberal/ka je onaj/a koji/a vidi dalje, smije više i stalno ide naprijed, uprkos svemu. Na dnevno-političke manipulacije i gnusne podmetačine koje ne poznaju ljudskost, nećemo pristajati.


PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me