• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali sa DPS-om najbolje mogu ostvariti viziju evropske Crne Gore

DSC 2779

Predsjedništvo Liberalne partije na sinoć održanoj proširenoj sjednici diskutovalo je o načinu nastupa liberala na parlamentarnim izborima, koji će se održati 16. oktobra 2016.

Predsjedništvo je odlučilo da Glavnom odboru partije uputi Prijedlog o zajedničkom nastupu Liberalne partije sa dosadašnjim koalicionim partnerima - Demokratskom partijom socijalista. Odluka je podržana jednoglasno uz jedan uzdržan glas.

Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatima u protekle četiri godine koalicione saradnje sa DPS. Konstatovano je da se, polazeći od zajedničkih programskih načela i ciljeva, uskoro očekuje okončanje verifikacije punopravnog članstva Crne Gore u NATO savez koji će Crnoj Gori snažno garantovati sigurnost i bezbijednost, kao preduslov za ekonomski i socijalni prosperitet. Vjerujemo da će naredni četvorogodišnji mandat obilježiti i finalizacija procesa evropskih integracija Crne Gore čime se obezbijeđuje tržišni ambijent za dinamičniji ekonomski razvoj na dobrobit svih građana.

Kroz gotovo tri decenije borbe crnogorskih liberala za prosperitetnu, slobodnu, građansku i emancipovanu Crnu Goru u EU i NATO, Predsjedništvo LP smatra da je zajednički nastup liberala sa DPS na predstojećim parlamentarnim izborima najkvalitetniji i najsigurniji okvir za postizanje tih ciljeva.

Konačnu odluku o daljoj saradnji donijeće organi Liberalne partije i DPS-a tokom ove sedmice.

Predsjedništvo je raspravljalo i o nastupu Liberalne partije na lokalnim izborima koji će se, istovemeno sa parlamentarnim, održati u Kotoru, Budvi, Gusinju i Andrijevici. Opštinski odbori će uskoro predložiti Glavnom odboru na potvrdu način izlaska LP na lokalnim izborima.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me