• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Gubi li država bitku sa kriminalom u Kotoru?

Po ko zna koji put Kotor privlači pažnju, ali ne po onome što ga je svrstalo na UNESKO listu već po kriminalnim radnjama, odnosno po bombaškom napadu. U popodnevnim časovima 05.09.2016. jaka eksplozija aktivirane bombe koja je usmrtila dva mlada čovjeka  uznemirila kako građane Kotora tako i mnogobrojne turiste.

Zbog učestalih nemilih događaja sa tragičnim posljedicama nameće se pitanje: gubi li bitku država sa kriminalom? Do kada će se tolerisati ovakvo stanje?

Kotor grad na UNESKO-voj listi prepoznatljiv po bogatom kulturnom nasljeđu i prirodnim ljepotama postaje prepoznatljiv i po kriminalu. Neuspješni pokušaji da se kriminalu stane na put, stvaraju strah kod građana, kao i gubljenje povjerenja institucije sistema.

Da je apel nas liberala, upućen Ministru unutrašnjih poslova da Vladi predloži izmjenu Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u pravcu da kotorsko odjeljenje bezbjednosti preraste u Centar bezbjednosti, bio opravdan potvrđuje ovaj najnovi slučaj .

Krajnje je vrijeme da država preduzme sve mjere kako bi zaštitila građane, opravdala trošenje njihovog novca i povratila povjerenje u institucije sistema.

OPŠTINSKI ODBOR KOTOR

Predsjednik: Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me